2009. nov. 25.

South Park 13. évad - A kiráJ visszatér

Cartman itt van újra és a szája ugyanolyan büdös, mint fél évvel ezelőtt, amikor is akár megbízóját eltitkolva mondott véleményt a megadott célszemélyről. A recept nem változott. A South Parkot a South Park adja el leginkább és a legbiztosabb sikerrel. És ez ellen nem is szabad küzdeni, hiszen a rajongók mindenre ki vannak éhezve és mindenre ugranak, ami a kedvenceikkel kapcsolatos.

Az előző kampány adatai kimagaslóan jók lettek. Főleg annak fényében, hogy fizetett seeding nem volt és iskolai szezonon kívül futott. A perszonalizálható viral üzenet elérte fél millió UV-t és még ma is tízezres havi UV-t képes generálni. A látogatók 10 százaléka 15 percnél többet, 50 százalékuk 5 percnél többet szórakozik az oldallal, ami azt jelenti, hogy szeretik a tartalmat.

De miért is a már féléves kampányról írok, amikor itt az új virál-sor, amiben Cartman egy Budapesti városnézésre invitálja vendégeit? Mert az előzőről van adatom, az újról meg semmit nem tudtam meg (még).
Illetve annyit tudok, hogy a YouTube-ra feltöltött két videót, november 7 és 25 között 11 ezren és 8 ezren látták.
És bár nekem tetszenek a filmek, a közönség mégis erősen megosztott. A YouTube kommentezői nagyjából egyenlő arányban ünneplik és szidják a beharangozókat.

Cartman bunkó, ahogy kell, a kivitelezés stílusban van, a szöveg hitelesen hazudja az eredetiséget, az animáció hamisítatlan South Park, a sztorik vitán felül viccesek. Akkor mi is a probléma?

Megmondom. Szerintem semmi. A vírusok elvégzik a dolgukat. A nézők tisztán értik, hogy megérkezett a 13. évad és hogy a Comedy Centralon nézhetik meg. A filmeken lehet vitázni, mert indulatokat gerjeszt, ami jót tesz a terméknek és a csatornának. Mert ugye beszélgetést generál és a South Parkhoz hűen hírhedté teszi a témát, ami sokkal eredményesebben égeti be az információt, mintha "csak" híres lenne.

Azért egy kérdés felmerül bennem: vajon terjed ez a kampány rendesen? Vagy mint oly sok magyar vírusnak szánt anyag elhal, mert nem kapja meg a kellő támogatást sem seedingben, sem bármilyen más módon. Mindenesetre ki fog derülni, mert gondolom erre postra kapok majd egy rakás infot, így valószínűleg hamarosan jön egy (vagy több) update, amiben már tényeket írhatok.

De addig is mondja meg Cartman, hogy most épp mit és kiket nem képes tisztelni.
Enjoy!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése